Vanilkovo-zázvorové guličky

Ingrediencie:

3 hrnčeky ovsenej múky

4 PL rýžového proteínového prášku (vanilka)

½ ČL škorice

½ ČL zázvoru

štipka perníkového korenia

1 hrnček arašidového másla

½ hrnčeka hnedého rýžového sirupu (môžete použíť aj med alebo iný sirup)

½ hrnčeka mlieka

škoricový alebo vanilkový cukor na obaľovanie

 

 

Postup:

Vo väčšej nádobe zmiešame ovsenú múku, proteínový prášok, škoricu, zázvor, pernikové korenie a dobre premiešame. Arašidové máslo a hnedý ryžový sirup nechápe roztopiťv mikrovlnnej trúbe. Po roztopení pridáme k ostatným igredienciám a vypracujeme drobivé cesto. Postupne pridáme mlieko, aby sa nám vytvorila pevná hmota a vytvarujeme guľky. Nakoniec guličky obalíme vo vanilkovom alebo škoricovom cukru a necháme prejsť chladom 30 minút.


Autor: Adriana Nagyová