Úžasná RAW čokoláda

Suroviny (cca 3 tabuľky čokolády):
1 a pol lyžice karobu
1 a pol lyžice kakaa
1 lyžica nasekaných kakaových bôbov
hrsť nasekaných mandlí, lieskových orieškov alebo kokosu
3 lyžice kokosového oleja
2 lyžice agáve či iného sladidla


Postup:
Na slnku (alebo v keramickej miske ponorené do horúcej vody) necháme pomaly rozpustiť kokosový olej do tekutej a čírej konzistencie. Pridáme sladidlo a poriadne premiešame. Postupne pridávame aj ostatné sypké ingrediencie a metličkou miešame tak, aby nám zmizli všetky hrudky a dostali sme krásne jemnú a lesklú čokoládu. Nakoniec vsypeme mandle, kakaové bôby a zľahka zamiešame. Ďalej môžeme pridať škoricu, goji, vanilku alebo sušené ovocie, skrátka necháme voľnosť našej fantázii a dáme čokoládu do mrazničky. Do pol hodinky ju máte tuhú a hotovú. Skladujeme v chladničke alebo v mrazničke).

Autor: Patricie Pátková