Skvelé recepty s granátovým jablkom

Granátové jablko je vynikajúce červené ovocie plné vitamínov a antioxidantov, ktoré dozrieva práve okolo Vianoc. Konzumácia granátového jablka je veľmi obľúbená, môžete ho pridať napríklad do šalátov, dezertov alebo rôznych nápojov. Na rozdiel od klasického jablká je jedlá len dužina s jadierkami. Granátové jablko najlepšie ošúpete, keď ho trochu nakrojíte a namočíte do vody. Komu sa tento proces zdá byť zložitý, ten si môže zakúpiť bio šťavu.

Šalát so špenátom, granátovým jablkom a hruškou
Suroviny:
¾ šálky šťavy z granátového jablka
1 lyžice citrónovej šťavy
½ lyžičky soli
2 lyžice panenského olivového oleja
¼ lyžičky tymianu
1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
150 g špenátových listov
¾ šálky nakrájanej čakanky
½ šálky zrniečok granátového jablka
½ šálky drvených vlašských orechov
1 veľká hruška

Postup:
V malom kastróliku zohrejte šťavu z granátového jablka, pridajte šťavu z citróna, olej, soľ, tymian a mleté ​​čierne korenie. V šalátovej miske zmiešajte špenát, čakanku, zrnká granátového jablka, nakrájanú hrušku a drvené vlašské orechy. Polejte vychladeným dresingom.


Rubínový sorbet
Suroviny:
½ šálky cukru
¾ šálky vody
3 šálky džúsu z granátových jabĺk
šťava z jedného citróna

Postup:
Do hrnca s horúcou vodu dajte cukor a varte asi 10 minút. Vychlaďte, pridajte džús z granátového jablka, šťavu z citróna a zamiešajte. Sorbet urobíte najlepšie v stroji na zmrzlinu alebo dajte zmes v nerezovej nádobe do mrazničky a každých 30 minút premiešajte.


Smoothie plné antioxidantov
Suroviny:
1/2 šálky zrniek granátového jablka
1 šálka čučoriedok
1 šálka jahôd
8 šálok mladého špenátu
8 datlí
½ avokáda
2 lyžice Chia semienok

Postup:
Ingrediencie rozmixujte.


Purpurová Margarita
Suroviny:
1/3 šálky tequily
¼ šálky šťavy z granátových jabĺk
¼ šálky limetkovej šťavy
2 lyžice pomarančového likéru
ľad

Postup:
Alkohol spolu s rubínovú šťavou a ľadom dajte do šejkra a poriadne premiešajte. Hotový nápoj nalejte do pohára, môžete ju ozdobiť limetkou.


Autor: Michaela Hynková