RAW perníčky

Budete potrebovať na cesto:
1 hrnček mandlí
1/4 hrnčeka hrozienok
1/2 hrnčeka kešu
1/2 lyžičky škorice
1/2 lyžičky zázvoru
1/8 nového korenia
1/4 lyžičky vanilkového extraktu
štipka soli

Postup:
Všetky suroviny dajte do mixéra a mixujte kým nevznikne lepkavé cesto - to by malo trvať asi minútu alebo dve. Cesto zabaľte do papiera na pečenie a dajte do chladničky na 40 až 60 minút.

Medzitým, čo cesto necháte odpočívať v chladničke, si pripravte polevu.

Na kokosovo-vanilkovou polevu budete potrebovať:
1/2 hrnčeka kokosového masla
2 lyžičky javorového sirupu
1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Ako na to:
Všetko vložte do misky a ručným mixérom miešajte asi minútu až bude mať zmes požadovadou konzistenciu. Polevu nechajte pri izbovej teplote.

Cesto vyberte z chladničky, dajte na papier na pečenie a prikryte ďalším kusom papiera. Cesto vyvaľkajte a pomocou klasických formičiek na perníčky vykrájajte do požadovaných tvarov.

Perníčky ozdobte polevou, sušenými goji plodychia semienkami, orieškami, semienkami, hrozienkami alebo ďalšími obľúbenými raw potravinami.

Perníčky uchovávajte v chladničke vo vzduchotesnom obale. Takto uložené Vám vydržia až 2 týždne.

 

Zdroj: http://vegukate.com/post.php?s=2014-12-12-raw-gingerbread-cookies

Autor: Denisa Procházková