Proteínové lievance

Ingrediencie:
130 g múky
2 lyžice proteínového prášku s príchuťou banán
1 lyžica naklíčeného ľanového semienka
1 lyžica javorového sirupu alebo agáve
125 ml rastlinného mlieka (napr. Sójové mlieko, ryžové mlieko ...)
½ kypriaceho prášku
štipka soli


Postup:
Vmiešajte 2 lyžice vyklíčených semienok ľanu do horúcej vody a nechajte niekoľko minút napučiavať. Potom pridajte všetky ostatné suroviny. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja. Keď je panvica rozpálená, začnete na ňu nanášať polievkovou lyžicou cesto. Lievančeky smažte po oboch stranách.

Hotové lievance ozdobte Vaším obľúbeným ovocím a môžete poliať javorovým sirupom.


Porcie: 8 - 10 lievančekov

Autor: Patricie Pátková