Narodeninová torta

Zloženie:
Svetlý korpus - forma s priemerom 20 cm
1/2 hr ryžovej múky
1/2 hr múky z bzl. ovsených vločiek
3/4 hr rastlinného mlieka
1/2 hr trstinového cukru
1 pl ľanového semienka
1 pl jedlá sóda
5 pl olej

Tmavý korpus
rovnaké suroviny ako na svetlý
  + 2 pl kakaa

Krém
2 pudingy
+ 500 ml rastlinného mlieka (ja som mala ryžové)
(bežne je 1 vrecúško + 500 ml, ale my chceme puding hustejší)
100 g čokolády
1 plechovka kokosového mlieka (tuhá časť)
+ obľúbená marmeláda (ja som použila čučoriedkovú)

Na ozdobu
mrazom sušené ovocie
orechy
kakaové bôby

Postup:
1. (Upečieme si zvlášť tmavý a svetlý korpus, ak nepečie naraz, urobte si cesto čerstvé.) Premiešame všetky sypké suroviny a potom vmiešame olej a mlieko, dobre premiešame a vlejeme do formy, ktorá je vymazaná a vysypaná múkou (ideálne dno vyložené pečenie papierom. Pečieme cca 30-40 minút na 150 °C (Skontrolujeme špajdľou). Necháme vychladnúť.
2. Uvaríme puding. Do teplého pudingu primiešame tuhú časť kokosového mlieka (tá vznikne tak, že plechovku dáme do chladničky hore nohami, vodu nepoužijeme) a celú rozlámanú čokoládu. Necháme chladnúť a priebežne šľaháme.
3. Korpusy si rozkrojíme v polovici a vrstvíme na striedačku. Vždy jednu stranu natrieme lekvárom a druhú čokoládovým krémom. Krém dáme navrch a okolo torty.
4. Podrtila som oriešky a mrazom sušené ovocie a spoločne s kakaovými bôbmi posypte na tortu. Ja nie som moc kreatívna, ale aj tak sa mi to veľmi páč i:) Necháme v chladničke stuhnúť ideálne cez noc.



Autor: Blogerka MaruškaVEG

 

 

Alternatívne produkty