Chlorella - varíme v pohodlí domova

Sladkovodná riasa Chlorella obsahuje veľa cenných látok. Medzi jej najvyššie prednosti patrí vysoký obsah proteínov, vitamínov a jej blahodárne detoxikačné účinky na organizmus. Riasu stačí zmiešať s vodou, ovocnou či zeleninovou šťavou, avšak ponúka sa aj mnoho zaujímavých receptov na vyskúšanie. Pridáva sa do šalátov, polievok či dressingov. Aj malé množstvo vykúzli pokrmu príjemnú smaragdovú farbu.

Chlorella Pesto
Suroviny:
1 lyžica Chlorelly
1 lyžice citrónovej šťavy
¼ šálky píniových orieškov
2 šálky čerstvej bazalky
5 strúčikov cesnaku
¼ šálky olivového oleja
½ šálky parmezánu

Postup:
Chlorellu spolu s cesnakom, bazalkou a olivovým olejom rozmixujte. Potom pridajte píniové oriešky, parmezán a citrónovú šťavu a opäť premiešajte až vznikne hladká kaša.

Smaragdové cukríky
Suroviny:
1 lyžica arašidového masla
1 šálka karobového prášku
½ šálky sezamových semienok
½ šálky Chlorella Bio
1 šálka medu

Postup:
V hrnci na miernom ohni rozohrejte arašidové maslo s medom, karob, sezamovými semienkami a chlorellou. Pre zaujímavejšiu chuť môžete osladiť lyžicou kokosového cukru. Miešajte tak dlho, až sa zmes začne lesknúť. Hmotu nechajte vychladnúť v chladničke asi 2 hodiny. Nakrájajte na kocky a cukríky sú hotové.

Zelená dobrota
Suroviny:
1 šálka jablčného džúsu
2 lyžičky citrónovej šťavy
½ prášku Chlorella
½ lyžičky škorice

Postup:
Všetko rozmixujte do hladkej jablčnej peny. Pre väčšie osvieženie môžete použiť ľad alebo dochutiť lahodnú bio šťavou. Ozdobte ovocím.

Aquamole dip
Suroviny:
½ šálky tofu
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky sójovej omáčky
1 kocka kuracieho bujónu
2 lyžice Chlorelly
2 lyžice jogurtu alebo majonézy
Na dochutenie ½ lyžičky medu, mleté ​​čierne korenie a sezamové semienka.

Postup:
Všetky ingrediencie rozmixujte. Skvele chutí v tacos alebo s krekry.


Autor: Michaela Hynková